DAGOPVANG

Wij zijn ons ervan bewust dat wij de zorg over uw kostbaarste bezit toevertrouwd krijgen, daarom geven wij u graag informatie over onze dagopvang.

De Puppy's en de Vlinders

De jongste groep heet de Puppy's, daar vangen we kinderen op tot 2,5 jaar. Zij hebben een eigen lokaal met een grote grondbox en een eigen slaapkamer. Op de Puppy's vangen we maximaal 13 kinderen op met 3 medewerkers.

De peutergroep heet de Vlinders, daar vangen we kinderen op vanaf 2 jaar tot 4 jaar. Deze groep heeft ook een eigen slaapkamer. Op de Vlinders vangen we maximaal 16 kinderen op met 2 medewerkers.

De lokalen zijn erg ruim en licht, het zijn oude schoollokalen dus er is genoeg speelplek voor de kinderen. 

Wat doen wij met de kinderen

Naast vrije momenten van spelen bieden wij ook structuur aan. Wij eten en drinken op vaste tijden. Het is mogelijk dat wij hiervan afwijken wanneer kinderen hier behoefte aan hebben.
Wij knutselen met de kinderen, zingen liedjes en lezen, waarbij wij letten op de leeftijd en de ontwikkeling van het individuele kind. Wij gaan elke dag met de kinderen naar buiten, waar wij ook activiteiten doen met de kinderen.

Daarbij zijn we een christelijke kinderopvang. Daarom bidden we voor het eten, leren we de kinderen ook christelijke kinderliedjes, vieren we de christelijke feestdagen, lezen we uit de kinderbijbel en bieden we passende activiteiten aan bij de Bijbelverhalen.

Slapen

De slaaptijden van de kinderen doen wij in overleg met u. Elk kind heeft een eigen bed. Wanneer kinderen willen slapen met een knuffel of een speen is dit prima. Wanneer de kinderen slapen is er een pedagogisch medewerker in de buurt, deze blijft bij de kinderen op de groep en leest een boekje voor.
Bij de peuters is de rusttijd tussen 13.00 uur en 15.0 0uur.

Verzorging

Uw kind is bij ons in vertrouwde handen. Heeft u speciale wensen, laat ons dit dan weten. Wilt u borstvoeding geven dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij zorgen eveneens in overleg voor het fruit, fruithapjes, tussendoortjes, drinken en boterhammen. Luiers zijn bij ons bij de prijs inbegrepen.

Wennen

De overgang van thuis naar de opvang is een grote stap voor uw kind en u, daarom zijn er twee momenten dat u en uw kind kunnen wennen, dit noemen wij de ‘wenperiode’. U kunt ons altijd bellen wanneer u wilt weten hoe het met uw kind is, ook na de wenperiode.

Overdracht

Wij doen de overdracht, naast mondeling bij het ophalen, digitaal via de app van Konnect. Hiermee sturen we tijdens de opvangdag ook foto's en alle belangrijke communicatie over uw kind via Konnect. Informatie over Tik Tak in het algemeen gaat ook via Konnect. U kunt in Konnect ook het dagritme van uw baby doorgeven aan de medewerkers en uw kind afmelden of een extra dag aanvragen.